TRANSSYLVANIEN
NORDIC PHOTO GROUPS NYHETSBREV • NR 8 • MAJ 2008
 
 Nordic Photo Group åker till Rumänien den 6 juni för att under två månader genomföra fotoprojektet Transsylvanien – i skuggan av Karpaterna.


Vi vill visa ett av Europas vackraste naturarv innan det försvinner. Många känner inte till den storslagna alpmiljön och de blommande ängarna. Rumänien anslöt sig 2007 till Europa Unionen och stora förändringar sker i landet i och med medlemskapet, främst inom jordbruket och infrastrukturen.


Projektet genomförs av fotograferna Karolina Tillman, Nina Andersson, Sebastian Svensson och Ylva Asklöf. Vi kommer i stor utsträckning att resa runt i Transsylvanien med bil. För att nå orörda och unika platser kommer vi att vandra och övernatta i vildmarken.
Idag den 6 maj är det premiär för projektets hemsida, www.transsylvanien.se. Här kan ni läsa om projektet i detalj, följa resplanen och mycket mer.


Vill du att utställningen ska visas nära dig?
Just nu söker vi sammarbetspartners till utställningen i hela landet. Hör gärna av dig med tips på plats och lokal till info@nordicphotogroup.com.


Vi vill också ta tillfället i akt och rikta ett tack till er som hjälpt oss att förverkliga det här projektet: Mats Landgren på karpaterna.se, Coralia Ditvall, Anna Dahlström, J-O Helldin, Tommy Lennartsson, Ruxandra Lupan på Rumänska ambassaden, Staffan Widstrand, Ovidiu Oprean samt till våra samarbetspartners på Primus, Pinal och Karlmark International.


 
 

Nordic Photo Group är en grupp bestående av åtta fotografer som brinner för sitt bildskapande. De bor utspridda över Sverige samt på Åland och samarbetar aktivt för att främja den fotografiska utvecklingen både som grupp och individer. Målsättningen är att genomföra större gemensamma projekt samt dra nytta av varandras kunskaper och kontakter.

Välkommen in på hemsidan: www.nordicphotogroup.com


NORDIC PHOTO GROUP ÄR
Ludvig Adin, Nina Andersson, Ylva Asklöf, Birgitta Mück,
Morgan Sjöström, Sebastian Svensson, Karolina Tillman, Fredrik Törnroos


Har du problem med att läsa nyhetsbrevet? Klicka här!
Vill du i fortsättningen inte få detta nyhetsbrev? Avbryt din prenumeration här.