SAFARI

Afrika, Kenya, Masai Mara, de 5 stora... Visst börjar det klia lite i pekfingret? Lägg sedan till ett fantastiskt varmt ljus, så är det svårt att tänka sig ett bättre resmål.


© Morgan Sjöström

Under en veckas tid reste vi i ett av världens djurtätaste områden. Från sjön Baringo med sina flodhästar och krokodiler, via sjön Bogoria till Nakuru Nationalpark. Vi fick där se vita noshörningar och flamingo, men utsikten från Babooncliff i solnedgången var den största höjdpunkten.


© Birigtta Mück

Från Nakuru reste vi vidare till Masai Mara, den vidsträcktra savannen som sträcker sig mot Tanzanias gräns. Där stannade vi i tre dagar och fick se lejon, leopard, gepard, hyena, buffel, giraff och mycket annat. Ja, allt som hör savannen till faktiskt! Den häftigaste upplevelsen var när en hjord elefanter passerade oss på väldigt nära håll. Vi kände oss små, kan jag lova!


© Karolina Tillman

Bilderna från resan visas som utställningen SAFARI. Den visades i mars på Elmia Foto & Videomässa och till och med 16 maj ställer vi ut på Mariehamns bibliotek.
På vår hemsida presenteras ett urval av bilderna från resan.


På återseende!
Missa inte att gå in på vår hemsida,www.nordicphotogroup.com, där ni bland annat finner ett stort galleri med våra bilder.


OM NORDIC PHOTO GROUP
Bildgruppen Nordic Photo Group består av åtta talangfulla fotografer, som studerar naturfoto på Ålands Folkhögskola. Gruppens medlemmar kommer från olika delar av Sverige samt Åland. De har olika bakgrund, men delar ett brinnande intresse för naturfoto.

Syftet med Nordic Photo Group är att skapa en plattform för framtida samarbete, så som gemensamma projekt och utställningar.