SLUTPROJEKT OCH SOMMAR

Den sista delen av kursen var ett individuellt projekt. Gruppens medlemmar tog sig till bl.a. Norge, Kambodja och djupt ner på havets botten. Vi är alla överens om att våra slutprojekt blev en av de absoluta höjdpunkterna på året.


© Fredrik Törnroos

Fredrik Törnroos lockades till vårt grannland i väst, Norge. Närmare bestämt, Geirangerfjorden. Under två veckors tid bodde han mitt i detta magnifika landskap. Resultatet visades som en väldigt uppskattad utställning på Fotofestivalen på Ålands Folkhögskola.


© Ludvig Adin

Av helt annan karaktär var Ludvig Adins projekt. Under våren har han fotograferat och intervjuat medlemmarna i skutföreningen 'Mot bättre vetande', MBV. Med utställningen Mot bättre vetande - Ett porträtt av en förening vill han visa en konstruktiv och positiv ungdomskultur och det engagemang som finns i våra föreningar idag. Utställningen visar foton av hårt arbete, stark gemenskap och spännande segling. Den visas på Göteborgs Sjöfartsmuseum 1 juni - 10 september.


© Morgan Sjöström

Ett personligt bildföredrag från Kambodja blev Morgan Sjöströms produkt. Han reste med endast kameran som sällskap i ett av asiens mest spännande länder. Hans historia fokuserar på de varma och tillmötesgående människorna han mötte på sin resa. Förutom föredraget visas även utställningen FUTURE, en serie bilder av framtidens generation i Kambodja.


© Birgitta Mück

Att Birgitta Mück skulle göra sitt projekt under ytan förvånar ingen. I vattnen utanför svenska västkusten, i mörkret på ner till 35 meters djup sökte hon efter koraller av olika slag. Bilderna visar på fantastiska varelser. Det mörka vattnet ger stora likheter med vår bild av rymden. Resultatet är Koraller i mörker och kyla, ett bildspel som visades på Fotofestivalen på Ålands Folkhögskola.


© Sebastian Svensson

Även gruppens övriga medlemmar har fått fina resultat. Ylva Asklöfs utställning Vårskog ställs ut på Neva Books i Rimforsa. Nina Anderssons utställning 7, med tydliga influenser från japansk konst, och Sebastian Svenssons Halland - Från hall till fors visades på Fotofestivalen på Ålands Folkhögskola. Karolina Tillman gjorde en serie intervjuer med tillhörande porträtt som resulterade i en artikelserie om tid.


UTSTÄLLNINGAR

Cambodia - Face to Face - FUTURE, Hamnmagasinet Umeå, 19 maj - 15 juni
Mot bättre vetande - Ett porträtt av en förening, Sjöfartsmuseet Göteborg, 1 juni - 10 september och Fiskemuseet Hönö, 9-29 juli
Vårskog, Neva Books Rimforsa, från 16 juni.


Glad sommar!
Missa inte att gå in på vår hemsida,www.nordicphotogroup.com, där ni bland annat finner ett stort galleri med våra bilder.


OM NORDIC PHOTO GROUP
Bildgruppen Nordic Photo Group består av åtta talangfulla fotografer, som studerar naturfoto på Ålands Folkhögskola. Gruppens medlemmar kommer från olika delar av Sverige samt Åland. De har olika bakgrund, men delar ett brinnande intresse för naturfoto.

Syftet med Nordic Photo Group är att skapa en plattform för framtida samarbete, så som gemensamma projekt och utställningar.