2688 TIMMAR NATURFOTO

Nytt år med allt vad det innebär. Nyårslöften, nya idéer och nya utmaningar. För oss fotografer på Ålands Folkhögskolas naturfotolinjen är målsättningen inför 2007 glasklar. Vi ska bli ännu bättre fotografer!


© Ylva Asklöf

Tidigt i höstas bildade vi Nordic Photo Group, för att skapa en plattform för gemensamma projekt och utställningar. Hittills har samarbetet resulterat i en hemsida och två bildspel, 2688 Timmar Naturfoto och Höstmörker, den senare med tillhörande utställning. Vi har även gjort ett omfattande fotoprojekt för Ålands Handelskammare.© Birgitta Mück


På Naturfotofestivalen i Vårgårda, i början av november, deltog gruppen med en utställning och i festivalens fototävling kom Birgitta Mück på andra plats med en av sina kaskelottbilder. Morgan Sjöström har deltagit och vunnit pris i B7:s (Baltic Islands Network) fototävling.

Om hösten varit händelserik ser våren än mer spännande ut. Tre gruppmedlemmar har utställningar efter nyår i Umeå, Lindesberg och Falkenberg, på städernas respektive stadsbibliotek. Utställningarna har varierande tema och är väl värda att besöka. I mars åker vi till Kenya på safari och i april är det dags för individuella slutprojekt.© Ludvig Adin


Målet för 2007 är att, i samma snabba takt, fortsätta utvecklas som fotografer samt att stimuleras och inspireras av varandra. Under det senaste halvåret har vi lagt grunden för ett långt och givande samarbete.

Hör gärna av er.

Gott nytt år!
 

Missa inte att gå in på vår hemsida,www.nordicphotogroup.com, där ni bland annat finner ett stort galleri med våra bilder.


NORDIC PHOTO GROUP ÄR
Ludvig Adin Nina Andersson Ylva Asklöf Birgitta Mück Morgan Sjöström
Sebastian Svensson Karolina Tillman Fredrik Törnroos