FRÅN FJÄLL TILL SAVANN

Vårens utställningar och resor närmar sig med stormsteg. Inom några få veckor kommer vi att göra två resor, dels till de svenska fjällen och dels till Kenya.

Vi börjar med Hemavan och Tärnaby i den svenska fjällvärlden. Där väntar toppturer och förhoppningsvis fantastiska fotomöjligheter. Vi tar sedan en kort vilopaus här på Åland innan vi styr mot helt andra breddgrader.


© Sebastian Svensson

I mars åker gruppen nämligen till Kenya för att under en veckas tid fotografera och uppleva några av världens kanske främsta djur- och naturområden. Resan börjar vid Lake Baringo för att fortsätta mot Lake Bogoria, känd för sina två miljoner flamingos. Därefter reser vi vidare mot Lake Nakuru. Masai Maras vidsträckta grässlätter är vårt slutgiltiga mål.


© Fredrik Törnroos

Kort därefter kommer gruppmedlemmarna att splittras för att under några veckors tid jobba med individuella projekt på så skilda platser som Kambodja och Norge.


© Nina Andersson

Glöm inte av att boka in Foto&Video-mässan på Elmia 30-31 Mars där vi kommer att delta med en utställning. Ytterligare en utställning är inbokad i slutet av Maj på Mariehamns Stadsbibliotek.


På återseende!
Missa inte att gå in på vår hemsida,www.nordicphotogroup.com, där ni bland annat finner ett stort galleri med våra bilder.


OM NORDIC PHOTO GROUP
Bildgruppen Nordic Photo Group består av åtta talangfulla fotografer, som studerar naturfoto på Ålands Folkhögskola. Gruppens medlemmar kommer från olika delar av Sverige samt Åland. De har olika bakgrund, men delar ett brinnande intresse för naturfoto.

Syftet med Nordic Photo Group är att skapa en plattform för framtida samarbete, så som gemensamma projekt och utställningar.