EXPOSED


Transsylvanien ställs ut i Göteborg

Någonstans i ett land nära oss reser sig en ståtlig bergskedja med oändligt skiftande toppar. I skuggan av dessa branta sluttningar ryms allt från täta urskogar till blomstrande ängar. Här finns övergivna grottor och mängder av skummande vattendrag. Det är en vacker plats...

Sommaren 2008 reste vi, fem fotografer från bildgruppen Nordic Photo Group, till Rumänien för att göra ett unikt porträtt av det mytomspunna Transsylvanien. Ett område, stort som Götaland, beläget i nordvästra Rumänien. Transsylvanien förknippas ofta med skräckfilmer och Greve Dracula och säger man Rumänien tänker människor många gånger på diktatur och fattigdom. Men det finns mycket mer än vampyrer och elände i Rumänien. Transsylvanien äger en fantastisk naturskatt. Här finns allt från storslagna alpmiljöer och spektakulära vattenfall till täta skogar och sällsynta kulturmarker. I regionen finns en enastående biologisk mångfald, från fjärilar och växter vidare till Europas kanske största populationer av brunbjörn och varg. Resultatet av sommarens fotograferande har nu blivit en omfattande utställning.

Med ”Transsylvanien - i skuggan av Karpaterna” har vi porträtterat det natursköna Rumänien. Vi vill visa upp Transsylvaniens ofta dramatiska och skiftande landskap i en personlig tolkning.


Utställningen visas på Meeths Unga Salonger i Göteborg 15-21 November.

Vernissage: 15 November kl 14-19
Adress: Kungsgatan 35
(mittemot domkyrkan, brevid Åhléns)

För övriga öppettider, se www.meeths.se.

Läs mer om utställningen och projektet på www.transsylvanien.se.

PUBLICERAD 2008-11-08
TILLBAKA